Kuzu Sırtı

image
 Kuzu Sırtı
KAÇ KİŞİLİK 4
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
HAZIRLAMA SÜRESİ
1 saat
MALZEMELER
NASIL YAPILIR
MALZEMELER

500 gr. kuzu sırtı

5-6 adet taze pataes

2 adet orta boy havuç

10 adet arpacık soğan

10 adet brüksel lahanası

4 dal taze biberiye

4 dal taze kekik

1 baş sarımsak

2 adet orta boy kereviz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı LP Worchester Sos

1 çay kaşığı değirmen karabiber

1 yemek kaşığı deniz tuzu

1 tatlı kaşığı Heinz Hardal

1 çay bardağı et/tavuk/sebze suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

NASIL YAPILIR
1.
Kekik ve biberiyeleri dallarından ayırıp kabaca doğrayın.
2.
1 diş sarımsağı rendeleyin veworcester sos, karabiber, kekik, biberiye, zeytinyağı, tuz ile iyice karıştırıp sos kıvamına getirin.
3.
Kuzu sırtını bu sos ile 1 saat marine edin.
4.
Kök sebzeleri birer lokma olacak şekilde kabaca doğrayın, eti sostan aldıktan sonra sebzeleri de bu sosla harmanlayın.
5.
Isıtılmış döküm tavada etin her yeri kızarmış bir renk alana kadar yaklaşık 4-5 dakika mühürleyin ve kenara alın, aynı şekilde sebzeleri de hafifçe renk alana kadar aynı tavada soteleyin, bu sırada hardalı bir fırça ile etin üzerine eşit şekilde sürün, sotelediğiniz sebzelerin üzerine eti koyarak tavayla birlikte 200 dereceye ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin.
6.
Çıkardıktan sonra etin üzerine bir parça yağlı kağıt koyarak 6-7 dakika dinlendirin.
7.
Bu sırada sebzeleri de servis tabağına alın ve tavayı ocağa koyarak ısıtın, et suyunu tavaya döküp iyice karıştırarak sos kıvamına gelmesini sağlayın son olarak 1 yemek kaşığı soğuk tereyağı ekleyip eriyene kadar karıştırın, bir süzgeçten geçirerek servis kabına alın.
8.
Sebzeler ve dilimlediğiniz kuzu sırıtını sosu ile servis edin.