Steak Burger

image
 Steak Burger
KAÇ KİŞİLİK 4
PİŞİRME SÜRESİ
10 dakika
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
MALZEMELER
NASIL YAPILIR
MALZEMELER

400 gr. Dana döş kıyma

1 adet orta boy soğan rendesi

1 yemek kaşığı LP Worchester Sos

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet göbek marul

1 adet domates

3-4 adet salatalık turşusu

1 adet orta boy soğan

4 adet burger ekmeği

4 yemek kaşığı Heinz Amerikan Burger Sos

4 dilim burger peyniri

NASIL YAPILIR
1.
Kıymayı derin bir kapta; soğan rendesi, worcester sos, tuz-karabiber ile karıştırırak birkaç dakika yoğurun, ve bir kalıp veya elle dört eşit parça olacak şekilde 7-8 cm çapında köfteler halinde şekillendirin.
2.
Domates, soğan ve turşuyu ince dilimler halinde kesin.
3.
Göbek marulun da yapraklarını ayırarak yıkayıp kurutun.
4.
Köfteleri döküm tava veya kömür ızgarasında her iki tarafı da 4-5 dakika olacak şekilde pişirin.
5.
Köftelerin hazır olmasına yakın ekmekleri de ortadan kesip hafifçe kızartın, ve köftelerin üzerine birer dilim burger peyniri yerleştirin.
6.
Peynirler hafifçe eridiğinde ekmeklerin alt ve üst tabanına sos sürerek, marul, domates, soğan ve turşuyu yerleştirip son olarak köfteleri de ekleyip servis edin.